Participare la Bursa locurilor de muncă pentru femei

În data de 7 martie 2018, echipa proiectului „Incubatorul socio-medical, instrument de inovare socială”, Contract POCU/20/4/2/101853, a participat cu un stand de prezentare la BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ PENTRU FEMEI, ORGANIZATĂ DE AJOFM MARAMUREȘ, în Baia Mare, cu scopul identificării persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă care ar putea beneficia de serviciile oferite prin proiect.
În cadrul bursei organizate, un număr de 12 agenţi economici au comunicat locurile de muncă vacante și au participat cu un stand la bursă.
Agenţii economici participanţi la bursă au avut prilejul să-şi recruteze direct viitorii angajaţi, majoritatea candidaților fiind femei, iar persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au avut ocazia de a discuta direct cu reprezentanții firmelor prezente și de a aplica pe locurile de muncă vacante.
În cadrul bursei, un număr de peste 40 femei aflate în căutarea unui loc de muncă (atât tineri, cât și persoane mai în vârstă) și-au exprimat interesul față de acțiunile din cadrul proiectului nostru, în special față de serviciile sprijin pentru ocupare – cursurile de formare organizate gratuit, vizitându-ne standul. Aceștia au primit mape cu mai multe informații despre proiect și serviciile oferite, iar un număr de 9 persoane care locuiesc în zona vizată de proiect se vor putea înscrie pentru a putea beneficia de servicii gratuite. Au fost planificate întâlniri viitoare pentru înregistrarea în proiect și evaluarea nevoilor.
Pe durata a 3 ani, în cadrul proiectului, se vor desfăşura acţiuni de informare, recrutare și identificare grup țintă, orientare în carieră, formare profesională și sprijin pentru dezvoltarea antreprenoriatului în zonă, urmate de activități și servicii pentru acces pe piața muncii (inclusiv acordarea de subvenții angajatorilor pentru includerea pe piața muncii a persoanelor din grupul nostru țintă), servicii de sprijin pentru participarea la educație a elevilor din zonă, servicii de consiliere socială, socio-medicală, servicii de îmbunătățire a condițiilor de locuit și servicii de asistență juridică.

Contact: 0745125914, proiectinsomed

DSC00068

DSC00070

DSC00071

DSC00075

DSC00076

DSC00086

DSC00088

DSC00091

Date: March 12th, 2018 | Categories: Proiect InSoMed | By: | Comments: 0

Leave a Reply

Name:*

Email:*

Website:

Message:*