ARTICOL POST EVENIMENT – Participare la Bursa locurilor de muncă AJOFM

În data de 20 aprilie 2018, echipa proiectului „Incubatorul socio-medical, instrument de inovare socială”, Contract POCU/20/4/2/101853, a participat cu un stand de prezentare la BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ, ORGANIZATĂ DE AJOFM MARAMUREȘ, în Baia Mare, cu scopul identificării persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă care ar putea beneficia de serviciile oferite prin proiect.
În cadrul bursei organizate, un număr de 53 agenţi economici au comunicat locurile de muncă vacante și au participat cu cu un stand la bursă.
Agenţii economici participanţi la bursă au avut prilejul să-şi recruteze direct viitorii angajaţi, iar persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au avut ocazia de a discuta direct cu reprezentanții firmelor prezente și de a aplica pe locurile de muncă vacante.
Locurile de muncă disponibile ale acestor agenți economici au fost de 430.
Din totalul locurilor de muncă oferite în cadrul bursei, 81 au fost pentru șomerii cu studii superioare, iar 349 pentru cei cu studii medii. La ediția din acest an a bursei au participat peste 400 de persoane aflate in cautarea unui loc de munca din Baia Mare si imprejurimi.
În cadrul bursei, un număr de peste 30 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă (atât tineri, cât și persoane mai în vârstă) și-au exprimat interesul față de acțiunile din cadrul proiectului nostru, în special față de cursurile de formare organizate gratuit, dar si alte servicii sprijin pentru ocupare, vizitându-ne standul. Aceștia au primit mape cu mai multe informații despre proiect, iar jumătate din ei se vor putea înscrie în proiect, deoarece locuiesc în zona de intervenție vizată (cartierele Gării, Republicii, Traian, Depozitelor).
Pe durata a 3 ani, în cadrul proiectului, se vor desfăşura acţiuni de informare, recrutare și identificare grup țintă, orientare în carieră, formare profesională și sprijin pentru dezvoltarea antreprenoriatului în zonă, urmate de activități și servicii pentru acces pe piața muncii (inclusiv acordarea de subvenții angajatorilor pentru includerea pe piața muncii a persoanelor din grupul nostru țintă), servicii de sprijin pentru participarea la educație a elevilor din zonă, servicii de consiliere socială, socio-medicală, servicii de îmbunătățire a condițiilor de locuit și servicii de asistență juridică.
Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Contact: E-mail: proiectinsomed@gmail.com;
Telefon: 0741610262 / 0751757403

P1360726
P1360719
P1360717P1360729

Date: aprilie 24th, 2018 | Categories: Uncategorized | By: | Comments: 0

Leave a Reply

Name:*

Email:*

Website:

Message:*