ARTICOL POST EVENIMENT Participare la Bursa locurilor de muncă AJOFM

ARTICOL POST EVENIMENT
Participare la Bursa locurilor de muncă AJOFM

În data de 18 octombrie 2019, echipa proiectului „Incubatorul socio-medical, instrument de inovare socială”, Contract POCU/20/4/2/101853, a participat cu un stand de prezentare la BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ, ORGANIZATĂ DE AJOFM MARAMUREȘ, în Baia Mare, cu scopul identificării persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă care ar putea beneficia de serviciile oferite prin proiect dar și acordării de sprijin persoanelor deja beneficiare ale proiectului în găsirea unui loc de muncă.
În cadrul evenimentului, un număr de peste 600 locuri de munca au fost declarate disponibile disponibile, anuntate de catre cei peste 30 agenţi economici care au participat cu un stand la bursă.
Agenţii economici participanţi la bursă au avut prilejul să-şi recruteze direct viitorii angajaţi din randul șomerilor prezenti la eveniment, si nu numai, iar persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au avut ocazia de a discuta direct cu reprezentanții firmelor prezente și de a aplica pe locurile de muncă scoase la concurs.
La eveniment, au vizitat standul nostru de promovare un numar de peste 150 persoane, din care cca. 70 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă și-au exprimat interesul față de acțiunile din cadrul proiectului nostru, în special față de serviciile de sprijin pentru ocupare, dar si fata de servicii de imbuntatire a conditiilor de locuit, servicii de asistenta juridica, servicii sociale/medicale. Persoanele au primit mape cu mai multe informații despre proiect, iar cca 23 din ei se vor putea înscrie în proiect, deoarece locuiesc în zona de intervenție vizată (cartierele Gării, Republicii, Traian, Depozitelor). Ii invitam pe aceasta cale sa se inscrie in proiectul nostru, pentru a putea beneficia de servicii integrate pentru un acces mai usor pe piata muncii. Pe langa acestea, in cadrul bursei, un numar de 11 persoane din grupul tinta si-au depus CV-urile la angajatori prezenti la bursa cu ajutorul expertului acces piata muncii și asistenților sociali, programandu-se pentru un interviu la firmele dorite.
Până în 15 august 2020, în cadrul proiectului, se vor desfăşura acţiuni de informare, recrutare și identificare grup țintă, orientare în carieră, formare profesională, urmate de activități și servicii pentru acces pe piața muncii (inclusiv acordarea de subvenții beneficiarilor pentru integrare pe piața muncii pentru cel putin 7 luni), servicii de sprijin pentru participarea la educație a elevilor din zonă, servicii de consiliere socială, socio-medicală, servicii de îmbunătățire a condițiilor de locuit și servicii de asistență juridică.
Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Contact: E-mail: proiectinsomed@gmail.com;
Telefon: 0745125914 / 0751757403

IMG-20191018-WA0023

IMG-20191018-WA0027

IMG-20191018-WA0017

IMG-20191018-WA0020

Date: October 21st, 2019 | Categories: News, Proiect InSoMed | By: | Comments: 0

Leave a Reply

Name:*

Email:*

Website:

Message:*