ARTICOL POST EVENIMENT SEMINAR DE CONSILIERE SOCIO-MEDICALĂ

ARTICOL POST EVENIMENT
SEMINAR DE CONSILIERE SOCIO-MEDICALĂ
În data de 17 august 2020, echipa proiectului „Incubatorul socio-medical, instrument de inovare socială”, Contract POCU/20/4/2/101853, a organizat al cincilea seminar in cadrul Activitatii A5.4 Consiliere și educatie socio-medicala pentru minim 152 persoane. Este vorba despre un SEMINAR DE CONSILIERE SOCIO-MEDICALA, cu tema „Impactul pandemiei asupra stării socio-medicale, socio-profesionale și emotionale”.
Persoanele participante la eveniment, un număr de 15 beneficiari din cadrul proiectului, au aflat detalii atât despre „Etiopatogenie (ce este, de unde provine, cum imbolnăvește), răspândirea la nivel mondial și măsuri de protecție împotriva COVID-19, de la asistentul medical comunitar.
Apoi, s-a vorbit despre izolarea socială și modalități de adaptare la situații de criză de către expertii psihologi din partea proietcului.
În final, s-a aplicat de către experții asistenti sociali un chestionar referitor la modul în care au fost afectate persoanele din grupul țintă de COVID – 19 și relaționarea cu persoanele din jur în această perioadă.
Pe tot parcursul evenimentului, asistenții medicali și medicul angajați în cadrul proiectului au asigurat toate măsurile de protecție necesare pentru participanți, s-a măsurat temperatura acestora și s-au pus la dispoziție dezinfectanți.
Pentru persoanele care nu au reușit să ajungă la acest eveniment și doresc să se înscrie în proiectul nostru, persoane care locuiesc în Baia Mare, în unul din cartierele Traian, Depozitelor, Republicii și Gării, prezentăm mai jos o listă cu serviciile GRATUITE care mai sunt oferite în cadrul proiectului, printre care:
– Servicii de consiliere și educație socio-medicală
– Servicii medicale primare (pentru prevenirea apariției și a răspândirii bolilor)
– Servicii sociale: Sprijin pentru dezvoltarea conștiinței de sine, Sprijin pentru autoacceptare, Sprijin pentru autodezvoltare și individualizare, Sprijin pentru rezolvarea problemelor, Sprijin pentru dezvoltarea de abilități sociale, Sprijin pentru modificari comportamentale (unde este cazul).
– Servicii de sprijin pentru accesul pe piața muncii: Servicii de informare și consiliere în carieră, Servicii de mediere pe piața muncii, Servicii de asistență juridică pentru reglementarea actelor personale.
Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.
Contact: E-mail: proiectinsomed@gmail.com;
Telefon: 0751757403 / 0745125914
IMG-20200817-WA0007

IMG-20200817-WA0001

IMG-20200817-WA0013

Date: September 3rd, 2020 | Categories: News, Proiect InSoMed | By: | Comments: 0

Leave a Reply

Name:*

Email:*

Website:

Message:*