ANUNȚ Organizare SEMINAR DE CONSILIERE SOCIO –MEDICALA cu tema „Influenta comportamentelor de risc asupra sanatatii”

ANUNȚ
Organizare SEMINAR DE CONSILIERE SOCIO –MEDICALĂ cu tema
„Influenta comportamentelor de risc asupra sănătății”

Municipiul Baia Mare, în calitate de Beneficiar, în cadrul proiectului ”Incubatorul socio-medical instrument de inovare socială” (Contract POCU/20/4/2-101853), proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axă prioritară 4 „Promovarea incluziunii sociale”, Obiectiv Specific 4/2, organizează un SEMINAR DE CONSILIERE SOCIO – MEDICALĂ, care va avea loc joi, 24 septembrie 2020, ora 16.00, la Universitatea de Vest Vasile Goldis, Baia Mare, Str. Culturii, Nr. 5, etaj 2, sala 201.
Acest eveniment își propune informarea beneficiarilor proiectului și a potențialilor beneficiari cu privire la impactul comportamentelor de risc asupra sănătății emoționale și asupra echilibrului psihic modalitățile de evitare a acestor tipuri de comportamente.
Se vor prezenta de către asistentul medical comunitar subiecte precum efectele fumatului, și se vor aplica de către asistenții medicali chestionare referitoare la consumul de alcool.
Mai departe, psihologii din cadrul proiectului vor prezenta efectiv impactul comportamentelor de risc asupra sănătății emoționale și asupra echilibrului psihic. Se vor aduce în discuție și modalități de gestionare a comportamentelor de risc. Se vor implica și asistenții sociali în această acțiune prin aplicarea unui chestionar referitor la impactul comportamentelor de risc asupra sănătății din punct de vedere social.
La final, medicul va avea discuții libere cu participanții, și va susține o sesiune de întrebări și răspunsuri pe temele de mai sus.
Se menționează că în organizarea acestui eveniment se vor lua toate măsurile de protecție necesare pentru participanți, se va măsura temperatura acestora de către asistenții medicali și se vor aplica chestionare.
Mai mult, evenimentul va fi și o ocazie în care participanții care locuiesc în Baia Mare, în unul din cartierele Traian, Depozitelor, Republicii și Gării se vor putea înscrie în proiectul InSoMed, pentru a beneficia de servicii GRATUITE care vor fi oferite în cadrul proiectului, printre care:
– Servicii de consiliere și educație socio-medicală
– Servicii medicale primare (pentru prevenirea apariției și a răspândirii bolilor)
– Servicii sociale: Sprijin pentru dezvoltarea conștiinței de sine, Sprijin pentru autoacceptare, Sprijin pentru autodezvoltare și individualizare, Sprijin pentru rezolvarea problemelor, Sprijin pentru dezvoltarea de abilități sociale, Sprijin pentru modificari comportamentale (unde este cazul).
– Servicii de sprijin pentru accesul pe piața muncii: Servicii de informare și consiliere în carieră, Servicii de mediere pe piața muncii, Servicii de formare profesională în domeniul: competențe sociale și civice,
– Servicii de asistență juridică pentru reglementarea actelor personale.
Pentru mai multe informații, vă așteptăm joi, 24 septembrie 2020, între orele 16.00-18.00, la seminarul de consiliere socio-medicală. Participanții vor beneficia și de cattering gratuit la finalul evenimentului.
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020,
Axă prioritară 4 „Promovarea incluziunii sociale”, Obiectiv Specific 4.2.
Contact: E-mail: proiectinsomed@gmail.com;
Telefon: 0749644815 / 0745125914

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1ff

1ttff

ff

fggf

Date: September 22nd, 2020 | Categories: News, Proiect InSoMed | By: | Comments: 0

Leave a Reply

Name:*

Email:*

Website:

Message:*