ARTICOL POST EVENIMENT SEMINAR DE CONSILIERE SOCIO-MEDICALĂ

ARTICOL POST EVENIMENT
SEMINAR DE CONSILIERE SOCIO-MEDICALĂ
„Influența comportamentelor de risc asupra sănătății”
În ziua de 24 septembrie 2020, echipa proiectului „Incubatorul socio-medical, instrument de inovare socială”, Contract POCU/20/4/2/101853, a organizat al șaselea seminar in cadrul Activitatii A5.4 Consiliere și educatie socio-medicala pentru minim 152 persoane. Este vorba despre un SEMINAR DE CONSILIERE SOCIO-MEDICALĂ, cu tema „Influenta comportamentelor de risc asupra sănătății” .
Astfel, beneficiarii prezenți la eveniment, un număr de 19 persoane din grupul țintă al proiectului, în principal persoane de etnie romî care locuiesc în cartierul Gării, au aflat detalii atât despre efectele negative ale fumatului și a altor vicii, de la asistentul medical comunitar.
Apoi, s-a vorbit despre modalitățile de gestionare a acestor comportamente de risc de către expertii psihologi din partea proietcului.
În final, s-a aplicat de către experții asistenti sociali un chestionar referitor la impactul comportamentelor de risc asupra sănătății din punct de vedere social.
Pe tot parcursul evenimentului, asistenții medicali și medicul angajați în cadrul proiectului au asigurat toate măsurile de protecție necesare pentru participanți, s-a măsurat temperatura acestora și s-au pus la dispoziție măști, mânuși și dezinfectanți.
Pentru persoanele care nu au reușit să ajungă la acest eveniment și doresc să se înscrie în proiectul nostru, persoane care locuiesc în Baia Mare, în unul din cartierele Traian, Depozitelor, Republicii și Gării, prezentăm mai jos o listă cu serviciile GRATUITE care mai sunt oferite în cadrul proiectului, printre care:
– Servicii de consiliere și educație socio-medicală
– Servicii medicale primare (pentru prevenirea apariției și a răspândirii bolilor)
– Servicii sociale: Sprijin pentru dezvoltarea conștiinței de sine, Sprijin pentru autoacceptare, Sprijin pentru autodezvoltare și individualizare, Sprijin pentru rezolvarea problemelor, Sprijin pentru dezvoltarea de abilități sociale, Sprijin pentru modificari comportamentale (unde este cazul).
– Servicii de sprijin pentru accesul pe piața muncii: Servicii de informare și consiliere în carieră, Servicii de mediere pe piața muncii
– Servicii de asistență juridică pentru reglementarea actelor personale.
Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.
Contact: E-mail: proiectinsomed@gmail.com;
Telefon: 0751757403 / 0745125914

Date: September 29th, 2020 | Categories: News, Proiect InSoMed | By: | Comments: 0

Leave a Reply

Name:*

Email:*

Website:

Message:*