CAMPANIE DISEMINARE MATERIALE INFORMARE PROMOVARE VOLUNTARIAT

CAMPANIE DISEMINARE MATERIALE INFORMARE
PROMOVARE VOLUNTARIAT
În saptamana 07-11 septembrie 2020, echipa de informare, promovare și voluntariat, din partea Municipiului Baia Mare și a SC CERC SRL, a implementat o campanie de informare pentru diseminarea informațiilor cu privire la PROMOVAREA VOLUNTARIATULUI în cadrul proiectului.
Campania de informare se desfasoara atât în mediul online, prin publicarea și diseminarea de articole pe Pagina de Facebook a proiectului, pe site-uri cu postare gratuită, cât și prin distribuirea efectivă de materiale de informare în cartierele vizate de proiect, atât în zone publice, cât și la blocurile de locuințe.
Această campanie a inceput in luna mai cu elaborarea unui set de materiale de informare și promovare (pliante si fly-ere) a programului de voluntariat care va fi organizat prin proiect, și distribuirea acestora în teren. Astfel, în perioada 27-31.01.2020, echipa de proiect s-a deplasat în cartierele Garii, Traian, Republicii, Depozitelor, a împărțit 1300 fly-ere și pliante și a abordat persoanele care au primit materialele și le-a invitat la inscrierea in proiectul nostru, pentru participarea la programul de voluntariat si la focus-grupurile și evenimentele care vor fi organizate sub coordonararea coordonatorului de voluntariat.
În cadrul campaniei, s-au implicat și un număr de 4 voluntari implicați în organizarea activităților de voluntariat, precum:
– Organizarea de seminarii, traininguri, instruiri, sesiuni de informare cu membrii comunității
– Implementarea de campanii de informare a comunității.
– Organizarea de acțiuni de ajutorare a celor aflați în nevoi.
Tematicile acțiunilor de voluntariat organizate sunt:
• Promovarea antreprenoriatului în rândul tinerilor și nu numai, idei de afaceri și surse de finanțare
• Importanța implicării în activități educaționale
• Importanța participării la activități de formare profesională, consiliere vocațională, plasare pe piața muncii
• Importanța implicării în activități de educație socio-medicală
• Importanța implicării în activități de protecție a biodiversității, combatere a poluării.
• Identificarea pericolelor pentru fiecare gospodarie și pentru comunitate, simulări pentru pregătirea în caz de dezastre și calamități
Invităm pe această cale și alte persoane care doresc să se înscrie in programul de voluntariat si la focus-grupurile și evenimentele care vor fi organizate, sî sune la nr. de tel. 0746791668 (Sabău Flavia – coordonator voluntariat) sau să scrie un e-mail la adresa proiectinsomed@gmail.com. Pana in luna noiembrie 2020, activitatile se vor organiza în Baia Mare, str. Cuza Voda nr 8C, Centrul Tranzit.
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axă prioritară 4 „Promovarea incluziunii sociale”, Obiectiv Specific 4.2.

IMG-20201012-WA0035

IMG-20201012-WA0042

IMG-20201012-WA0044

IMG-20201012-WA0046

IMG_20201012_183431

Date: September 16th, 2020 | Categories: News, Proiect InSoMed | By: | Comments: 0

Leave a Reply

Name:*

Email:*

Website:

Message:*