ARTICOL POST EVENIMENT SEMINAR DE CONSILIERE SOCIO-MEDICALĂ „Imunitatea – mecanism de aparare a bolilor”

ARTICOL POST EVENIMENT
SEMINAR DE CONSILIERE SOCIO-MEDICALĂ
„Imunitatea – mecanism de aparare a bolilor”
În ziua de 19 octombrie 2020, echipa proiectului „Incubatorul socio-medical, instrument de inovare socială”, Contract POCU/20/4/2/101853, a organizat al șaptelea seminar in cadrul Activitatii A5.4 Consiliere și educatie socio-medicala pentru minim 152 persoane. Este vorba despre un SEMINAR DE CONSILIERE SOCIO-MEDICALĂ, cu tema „Imunitatea – mecanism de aparare a bolilor”.
Astfel, beneficiarii prezenți la eveniment, un număr de 8 persoane din grupul țintă al proiectului, plus echipa de proiect responsabila de activitate, au aflat detalii despre metode de a dobândi și a păstra imunitatea, în vederea apărării împotriva bolilor.
S-a inceput cu o prezentare a rolului și importanței vaccinării, care este considerata a fi o pledoarie pentru viata, prezentare realizata de catre asistentul medical comunitar.
Apoi, s-a vorbit despre impactul gândirilor iraționale și al managementului emoțiilor asupra imunității de către expertii psihologi din partea proiectului.
Asistentii medicali au prezentat și diseminat o broșură privind imunitatea – ce este, ce rol are și care sunt factorii care o influențează. Aceștia au asigurat toate măsurile de protecție necesare pentru participanți, s-a măsurat temperatura acestora și s-au pus la dispoziție măști, mânuși și dezinfectanți.
În final, s-a aplicat de către experții asistenti sociali un chestionar referitor la influența relațiilor sociale pentru o imunitate mai bună.
Pentru persoanele care nu au reușit să ajungă la acest eveniment și doresc să se înscrie în proiectul nostru, persoane care locuiesc în Baia Mare, în unul din cartierele Traian, Depozitelor, Republicii și Gării, prezentăm mai jos o listă cu serviciile GRATUITE care mai sunt oferite în cadrul proiectului, printre care:
– Servicii de consiliere și educație socio-medicală
– Servicii medicale primare (pentru prevenirea apariției și a răspândirii bolilor)
– Servicii sociale: Sprijin pentru dezvoltarea conștiinței de sine, Sprijin pentru autoacceptare, Sprijin pentru autodezvoltare și individualizare, Sprijin pentru rezolvarea problemelor, Sprijin pentru dezvoltarea de abilități sociale, Sprijin pentru modificari comportamentale (unde este cazul).
– Servicii de sprijin pentru accesul pe piața muncii: Servicii de infornare și mediere pe piața muncii
– Servicii de asistență juridică pentru reglementarea actelor personale.
Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.
Contact: E-mail: proiectinsomed@gmail.com;
Telefon: 0751757403 / 0745125914

Date: noiembrie 5th, 2020 | Categories: Noutati, Proiect InSoMed | By: | Comments: 0

Leave a Reply

Name:*

Email:*

Website:

Message:*