Organizare SEMINAR DE CONSILIERE SOCIO –MEDICALĂ cu tema „Sănătatea mintală”

ANUNȚ DE PRESĂ
Organizare SEMINAR DE CONSILIERE SOCIO –MEDICALĂ cu tema
„Sănătatea mintală”

Municipiul Baia Mare, în calitate de Beneficiar, în cadrul proiectului ”Incubatorul socio-medical instrument de inovare socială” (Contract POCU/20/4/2-101853), proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axă prioritară 4 „Promovarea incluziunii sociale”, Obiectiv Specific 4/2, organizează un SEMINAR DE CONSILIERE SOCIO – MEDICALĂ, care va avea loc luni, 14 decembrie 2020, ora 16.00, la Universitatea de Vest Vasile Goldis, Baia Mare, Str. Culturii, Nr. 5, etaj 2, sala 201.
Acest eveniment își propune informarea beneficiarilor proiectului și a potențialilor beneficiari cu privire la importanța menținerii unei sănătăți mintale pe tot parcursul vieții. Se știe că sănătatea mintală oferă unei persoane capacitatea de a se bucura de viață, de a identifica un echilibru între activitățile, trăirile zilnice și eforturile de adaptare psihologică în contextul propriului sistem de valori.
Se vor prezenta de către asistentul medical comunitar și asistentul medical subiecte precum efectele COVID-19 asupra sănătății mintale, răspunsul individului la situația de criză și se vor disemina broșuri cu aceste informații către participanți.
Mai departe, psihologii din cadrul proiectului vor prezenta efectiv modul în care temerile personale din perioada pandemiei modifică starea somatică și psiho-emoțională a organismului. Se vor implica și asistenții sociali în această acțiune prin aplicarea unui chestionar referitor la modul în care sănătatea mintală poate fi afectată de către pandemie.
La final, medicul va avea discuții libere cu participanții, și va susține o sesiune de întrebări și răspunsuri pe temele de mai sus.
Se menționează că în organizarea acestui eveniment se vor lua toate măsurile de protecție necesare pentru participanți, se va măsura temperatura acestora de către asistenții medicali și se vor aplica chestionare.
Mai mult, evenimentul va fi și o ocazie în care participanții care locuiesc în Baia Mare, în unul din cartierele Traian, Depozitelor, Republicii și Gării se vor putea înscrie în proiectul InSoMed, pentru a beneficia de servicii GRATUITE care vor fi oferite în cadrul proiectului, printre care:
– Servicii de consiliere și educație socio-medicală
– Servicii medicale primare (pentru prevenirea apariției și a răspândirii bolilor)
– Servicii sociale: Sprijin pentru dezvoltarea conștiinței de sine, Sprijin pentru autoacceptare, Sprijin pentru autodezvoltare și individualizare, Sprijin pentru rezolvarea problemelor, Sprijin pentru dezvoltarea de abilități sociale, Sprijin pentru modificari comportamentale (unde este cazul).
– Servicii de sprijin pentru accesul pe piața muncii: Servicii de mediere pe piața muncii
– Servicii de asistență juridică pentru reglementarea actelor personale.
Pentru mai multe informații, vă așteptăm 14 decembrie 2020, între orele 16.00-18.00, la seminarul de consiliere socio-medicală.

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020,
Axă prioritară 4 „Promovarea incluziunii sociale”, Obiectiv Specific 4.2.
Contact: E-mail: proiectinsomed@gmail.com;
Telefon: 0749644815 / 0745125914

sănătatea-mintală

sanatate-mintala

22sanatatea_mentala

Date: December 11th, 2020 | Categories: Proiect InSoMed, Projects, Uncategorized | By: | Comments: 0

Leave a Reply

Name:*

Email:*

Website:

Message:*