ARTICOL POST EVENIMENT SEMINAR DE CONSILIERE SOCIO-MEDICALĂ „Sănătatea mintală”

ARTICOL POST EVENIMENT
SEMINAR DE CONSILIERE SOCIO-MEDICALĂ
„Sănătatea mintală”
În ziua de 14 decembrie 2020, echipa proiectului „Incubatorul socio-medical, instrument de inovare socială”, Contract POCU/20/4/2/101853, a organizat al șaptelea seminar in cadrul Activitatii A5.4 Consiliere și educatie socio-medicala pentru minim 152 persoane. Este vorba despre un SEMINAR DE CONSILIERE SOCIO-MEDICALĂ, cu tema „Sănătatea mintală” .
Astfel, beneficiarii prezenți la eveniment, un număr de 8 persoane din grupul țintă al proiectului, csare au aflat detalii despre importanța menținerii unei sănătăți mintale pe tot parcursul vieții. De la asistentul medical comunitar s-a aflat despre efectele COVID-19 asupra sănătății mintale și răspunsul individului la situația de criză. S-a diseminat o broșură și s-a aplicat un chestionar în acest sens.
Apoi, s-a vorbit despre modul în care temerile personale din perioada pandemiei modifică starea somatică și psiho-emoțională a organismuluide către expertii psihologi din partea proiectului.
În final, s-a aplicat de către experții asistenti sociali un chestionar referitor modul în care sănătatea mintală poate fi afectată de către pandemie.
Pe tot parcursul evenimentului, asistenții medicali și medicul angajați în cadrul proiectului au asigurat toate măsurile de protecție necesare pentru participanți, s-a măsurat temperatura acestora și s-au pus la dispoziție măști, mânuși și dezinfectanți.
Pentru persoanele care nu au reușit să ajungă la acest eveniment și doresc să se înscrie în proiectul nostru, persoane care locuiesc în Baia Mare, în unul din cartierele Traian, Depozitelor, Republicii și Gării, prezentăm mai jos o listă cu serviciile GRATUITE care mai sunt oferite în cadrul proiectului, printre care:
– Servicii de consiliere și educație socio-medicală
– Servicii medicale primare (pentru prevenirea apariției și a răspândirii bolilor)
– Servicii sociale: Sprijin pentru dezvoltarea conștiinței de sine, Sprijin pentru autoacceptare, Sprijin pentru autodezvoltare și individualizare, Sprijin pentru rezolvarea problemelor, Sprijin pentru dezvoltarea de abilități sociale, Sprijin pentru modificari comportamentale (unde este cazul).
– Servicii de sprijin pentru accesul pe piața muncii: Servicii de informare și consiliere în carieră, Servicii de mediere pe piața muncii
– Servicii de asistență juridică pentru reglementarea actelor personale.
Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.
Contact: E-mail: proiectinsomed@gmail.com;
Telefon: 0751757403 / 0745125914

Date: decembrie 18th, 2020 | Categories: Proiect InSoMed, Proiecte | By: | Comments: 0

Leave a Reply

Name:*

Email:*

Website:

Message:*