SERVICII GRATUITE IN CADRUL INCUBATORULUI SOCIO – MEDICAL INFIINTAT PRIN PROIECTUL InSoMed

SERVICII GRATUITE ÎN CADRUL INCUBATORULUI SOCIO – MEDICAL ÎNFIINȚAT PRIN PROIECTUL InSoMed
Locuiesti în Municipiul Baia Mare, în unul din cartierele Traian, Republicii, Gării sau Depozitelor și ești absolvent de studii superioare în anul 2020?
Inscrie-te în proiectul InSoMed – „Incubatorul socio-medical, instrument de inovare socială”, finanțat prin POCU 2014-2020, pentru a beneficia de servicii integrate GRATUITE ÎN CADRUL INCUBATORULUI SOCIO – MEDICAL ÎNFIINȚAT PRIN PROIECTUL InSoMed.

Ce este incubatorul socio-medical ?
– Este un centru de activități sociale, medicale, socio-medicale și de antreprenoriat, înființat prin proiectul InSoMed, pentru persoane care locuiesc în unul din cartierele Gării, Traian, Republicii, Depozitelor (Baaia Mare) și se află în risc de sărăcie și excluziune socială.
– Centrul este situat în Baia Mare, Bd. Republicii nr 31, și este pus la dispoziția beneficiarilor proiectului de către Municipiul Baia Mare prin reabilitarea și dotarea spațiului fostei centrale termice dezafectate din apropierea Liceului Sportiv Baia Mare.
– Activitatea în cadrul centrului va demara în anul 2021, iar până atunci, serviciile centrului vor fi oferite de către personal pe teren, la domiciliul beneficiarilor și în spații puse la dispoziție de către Municipiul Baia Mare.

Care sunt serviciile pe care le punem la dispoziția beneficiarilor centrului socio-medical?
1. Servicii sociale
– Constau în ateliere de lucru de grup, dar și sesiuni individuale de consiliere psihologică, vocațională, sprijin pentru accesul pe piața muncii, asistență socială.
– Serviciile de asistență socială vor consta în sprijin pentru: obținerea documentelor necesare si pregatirea dosarului pentru diferite intervenții precum obținerea cardului de sănătate/ reînnoirea, înscrierea la medic de familie, obținerea subvenției pentru plata facturilor la apă/canal/ încălzirea locuinței, înscrierea la cantine sociale, obținerea biletelor de trimitere/ rețete de la medici, programări la doctori, depunerea dosarului pentru pensie sau pentru incadrare in grad de handicap, etc
– Serviciile de asistență psihologică vor consta sesiuni de sprijin pe teme precum: parenting, cresterea stimei de sine prin auto-acceptarea personală, motivarea beneficiarilor cu privire la progresele realizate, reconversie profesională, integrare la locul de muncă și îmbunătățirea competențelor profesionale prin coaching cognitiv-comportamental

2. Servicii socio – medicale
– Sesiuni individuale de consiliere, dar și susținerea de seminarii pe teme socio – medicale.
– Teme abordate în cadrul atelierelor de consiliere: reducerea mortalității infantile, prevenirea sarcinilor la minore, creșterea numărului de persoane înscrise la medicul de familie și beneficiari de diferite programe de sanatate (TBC, diabet, boli cardio-vasculare, boli infecțioase etc), prevenirea și/ sau monitorizarea cazurilor de autism, probleme de sanătate mintală a copilului si adultului, reducerea mortalității materne, programe privind sănătatea reproducerii /planificarea familială.

3. Servicii medicale
– Constau în oferirea de către medic și asistenți medicali de servicii exclusiv medicale, în cadrul unui cabinet special dotat.
– Servicii oferite: servicii de preventie si monitorizare a stării de sanatate, consult tensiune, glicemie, temperatură, monitorizarea sarcinii etc și sprijinirea/însoțirea beneficiarului
în accesarea serviciilor medicale de specialitate de care au nevoie.

4. Servicii consiliere antreprenorială

– Constau în susținerea de ateliere de lucru de grup și sesiuni individuale de sprijin pentru elaborarea unor planuri de afaceri, identificarea de surse de finanțare, conceperea unui buget, etc, dar și susținere a celor 40 firme înființate prin proiect pentru dezvoltarea afacerii lor.

Care este personalul pe care îl punem la dispoziția beneficiarilor în cadrul centrului?
– Asistenți medicali
– Asistent medical comunitar
– Medic cabinet
– Asistenți sociali
– Psihologi
– Experți dezvoltare antreprenoriat
– Voluntari

Va asteptam !!!!

Date de contact pentru mai multe detalii si inscrieri: tel. 0741124255/ 0745125914, e-mail: proiectinsomed@gmail.com

Carton final spot

Foto 2

Foto 3

Foto 4

Foto 5

Foto 6

Foto 7

Foto 8

Foto 9

Foto 10

Foto 14

Foto 17

Foto 18

Foto 19

Foto 20

Foto 21

Foto 22

Foto 23

Foto 24

Foto 25

Foto 26

Foto 27

Foto 28

Date: decembrie 18th, 2020 | Categories: Noutati, Proiect InSoMed | By: | Comments: 0

Leave a Reply

Name:*

Email:*

Website:

Message:*