Produse ceramica Mostenire Vie

          Din punct de vedere cultural și artistic, Maramureșul poate fi considerat un imens muzeu în aer liber, iar viața de zi cu zi a satului maramureșean este o adevărată întoarcere în timp. Pornind de la sculpturile maramuGraphic1reșene, mergând la picturile și țesăturile tradiționale și culminând cu ceramica locală, toate oferă Maramureșului o valoare și un tezaur impresionant.

       Pământul, apa și focul au prins suflet în mâna moroșanului. Din negura vremurilor, lutul a dat viață unor recipiente cu forme diversificate, de o frumusețe brută și păgână, pictate în culori obținute din pământuri și arse în cuptoare tradiționale.

Ceramica de Valea Izei Nu se poate preciza centrul și nici apartenența etnică. A apărut la începutul sec. al XIX-lea și face legătura între Țara Oașului și nordul Bucovinei, găsindu-se pe Valea Izei în Maramureș în mari cantități la începutul secolului XX. Utilizarea desenului zgrafițat, al fondului alb și a culorilor verde smarald, negru, galben crom și lămâie apropie această ceramică foarte mult de tipul de ceramică bizantină venită prin Moldova, dar și al ceramicii slovace venită din vest prin rutenii localizați în Maramureș. Ceramica de Cuty (Ucraina) și ceramica de „Valea Izei” au multe asemănari, ceea ce denotă că aparțin aceluiași tip de ceramică dezvoltat în regiunile din nordul țării noastre. Prin produsele noastre dorim să oferim turiștilor obiecte ceramice autentice, de calitate, realizate din materiale ecologice prin tehnici tradiționale, în tandem cu istoria și tradiția locală.

Vă invităm să vizitați sediul cooperativei din Vadu Izei, nr. 631, jud. Maramures de unde puteți achiziționa produsele noastre autentice. In curand produsele noastre vor putea fi achizitionate si online in cadrul magazinului online.

Crișan Andreea-Ioana – Expert informare și publicitate SC CERC SRL

Date: septembrie 18th, 2015 | Categories: Noutati, Societatea Cooperativa Mostenire Vie, Uncategorized | By: | Comments: 0

Leave a Reply

Name:*

Email:*

Website:

Message:*