Demarare curs Antreprenor in Economia Sociala – Curs de specializare – organizat la Suceava COR 112032

 

În data de 01.10.2015 a fost demarat cursul de Antreprenor în Economia Socială, curs gratuit pentru beneficiarii proiectului „ECOURI – Măsuri inovatoare de dezvoltare a economiei sociale bazate pe avantajele competitive în Maramureş şi Bucovina” – POSDRU/173/6.1/S/146911. Cursul este desfășurat în Municipiul Suceava, Centrul de Incluziune Socială, Str Oituz, nr 30, jud. Suceava și face parte din activitatea A7.8. Formarea managerilor și specialiștilor în domeniul antreprenoriatului social.
Cursul este susținut de SC CERC SRL în calitate de partener al proiectului. Perioada în care se va desfășura cursul este 01.10-17.10.2015 și va avea o durată de 40 de ore, din care 13 de ore reprezintă pregatirea teoretică, iar 27 de ore reprezintă pregatirea practică.

Antreprenorul social
Se ocupă de aspectele de business ale întreprinderii sociale, având aceleași competențe ca un antreprenor din oricare alt domeniu. Identifică problemele sociale și stabilește tipul de afacere care le poate rezolva. Se preocupă de rentabilitatea afacerii, prin folosirea de metode și instrumente specifice de analiză. Tot antreprenorul este cel care stabilește și menține relațiile cu parteneri – precum instituții sau organizații și care promovează afacerea. Prin termenul de «Economie Socială» este definită zona economiei aflată între sectorul public și cel privat, în care se desfasoară activități economice în scopuri sociale, cum ar fi crearea de oportunități de angajare pentru persoanele care se confruntă cu cele mai mari dificultăți de integrare pe piața muncii.

Managerul în economia socială
Are sarcina de a asigura managementul întreprinderilor de economie socială – stabilește strategii, politici de urmat, specifice domeniului de activitate, administrează bugetul, propune soluții de îmbunătățire a activității. Este la curent cu schimbările legislative și cu noutățile domeniului. Evaluează indicatorii realizați, organizează programe de pregătire pentru echipa sa de lucru, analizează și conduce propunerile de proiecte, monitorizează proiectele în implementare, caută soluții de finanțare pentru proiecte.
Absolventii vor primi certificat de absolvire pentru ocupatia de Antreprenor în Economia Socială, COR 112032, curs de specializare, ce va purta antetul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Ministerul Educatiei Nationale, certificat în care vor fi înscrise datele personale, tipul cursului absolvit şi media de absolvire. Acest certificat va fi insotit de un supliment descriptiv în care vor fi mentionate competenţele dobandite în urma participarii la curs.

Andreea-Ioana Crișan – Expert informare și publicitate
Centrul de Excelență pentru Resurse Comunitare SRL
Date de contact:
E-mail: proiectecouri@gmail.com
Site-web: www.proiectecouri.ro

Date: October 2nd, 2015 | Categories: News | By: | Comments: 0

Leave a Reply

Name:*

Email:*

Website:

Message:*