Conferinta lansare proiect InSoMed POCU

COMUNICAT DE PRESĂ DSC_2822

Conferința de lansare a proiectului “Incubatorul socio-medical, instrument de inovare socială”  

Municipiul Baia Mare, în calitate de Beneficiar, în parteneriat cu SC Centrul de Excelenţă pentru Resurse Comunitare SRL, Școala Gimnazială nr. 18 și SC ROGEPA SRL anunță:

REZULTATELE CONFERINŢEI DE LANSARE A PROIECTULUI “Incubatorul socio-medical, instrument de inovare socială”, Cod proiect 101853 care a avut loc în data de 13.10.2017, ora 14:00, în Piața Cetății (Turnul lui Ștefan) din Municipiul Baia Mare.
Obiectivul general al proiectului îl constituie creșterea nivelului de trai pentru persoanele aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, din comunitatea marginalizată situată în latura de sud-vest a Municipiului Baia Mare, prin furnizarea de servicii integrate specializate, corelate cu nevoile individuale și familiale și cu situația socio-economică a orașului, pentru minim 560 persoane aflate în risc de săracie și excluziune socială. Proiectul se implementează pe o perioadă de 36 luni, începând cu 16 august 2017, până la 15 August 2020.
La eveniment au participat membrii echipei de proiect din partea beneficiarului şi ai partenerilor, reprezentanţi ai instituţiilor publice locale, reprezentanți ai ONG-urilor, mass-media, elevi, părinți dar şi publicul larg, persoane interesate, care ar putea face parte din grupul ţintă al proiectului. Proiectul este o colaborare între Municipiul Baia Mare, Școala Gimnazială Nr.18 Baia Mare, SC Centrul de Excelență pentru Resurse Comunitare SRL și SC ROGEPA SRL.

Managerul de proiect, Bogdan Gavra a prezentat proiectul, membrii implicați și serviciile oferite. „Un proiect care, pe lângă aceste servicii, va aduce și îmbunătățirea calității infrastructurii de locuire, un proiect care pe parcursul a trei ani sperăm să fie util pentru cele 560 de persoane din grupul țintă și în special, după aceea, să aducă un plus de valoare pentru întreaga comunitate băimăreană și în special pentru zona în care el se va implementa”, a declarat managerul proiectului, dl. Bogdan Gavra.

Dra. Mitre Alexandra, Expert informare și publicitate SC CERC SRL – P1, a prezentat activitatea de înființare și dezvoltare a incubatorului socio-medical și de antreprenoriat. Clădirea în care se vor desfășura activitățile incubatorului socio-medical va fi pusă la dispoziție de Municipiul Baia Mare, prin reabilitarea unei centrale termice dezafectate situată în zona de implementare.

La acest eveniment a participat și primarul municipiului Baia Mare, dl. Cătălin Cherecheș. Acesta a declarat că: „Mi-aş dori ca peste 16 luni, peste doi ani de zile să vedem nişte rezultate în nişte familii care chiar au înţeles că se află într-o situaţie dificilă şi vor să-şi depăşească situaţia.” În cadrul proiectului, SC C.E.R.C SRL va organiza cursuri de formare antreprenorială, dar și de limba engleză și consiliere vocațională, va organiza un concurs de planuri de afaceri și va coordona acordarea a 35 subvenții pentru înființarea unor firme, asigurând consultanță și mentorat în dezvoltarea firmelor.

Școala Gimanzială Nr. 18 va asigura serviciile educaționale oferite celor 100 de elevi. Aceste activități au fost prezentate de doamna director –Simona Cosma. Programele de formare din cadrul proiectului au fost prezentate de doamna

Liviana Marinescu, reprezentatul partenerului 3 al proiectului, SC ROGEPA SRL. In cadrul acestui proiect, societatea ROGEPA va organiza cursuri de inițiere/calificare și va oferi servicii de informare și consiliere pe piața muncii pentru persoanele aflate în grupul țintă. Proiectul se implementează pe o perioadă de 36 luni, în perioada august 2017 – August 2020. Acesta este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020. Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați pe adresa de e-mail proiectinsomed@gmail.com, manager de proiect, dl. Bogdan Gavra.

Date: October 17th, 2017 | Categories: Proiect InSoMed | By: | Comments: 0

Leave a Reply

Name:*

Email:*

Website:

Message:*