Rezultate participare la Bursa locurilor de munca pentru absolventi

În data de 20 octombrie 2017, echipa proiectului „Incubatorul socio-medical, instrument de inovare socială”, Contract POCU/20/4/2/101853, a participat cu un stand de prezentare la BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ PENTRU ABSOLVENȚI, ORGANIZATĂ DE AJOFM MARAMUREȘ, în Baia Mare, cu scopul identificării persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă care ar putea beneficia de serviciile oferite prin proiect.

În cadrul bursei organizate, un număr de 42 agenţi economici au comunicat locurile de muncă vacante și au participat cu cu un stand la bursă. Agenţii economici participanţi la bursă au avut prilejul să-şi recruteze direct viitorii angajaţi, iar persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au avut ocazia de a discuta direct cu reprezentanții firmelor prezente și de a aplica pe locurile de muncă vacante.

Locurile de muncă disponibile ale acestor agenți economici au fost de 740 (în Baia Mare). Din totalul locurilor de muncă oferite în cadrul bursei, 59 sunt au fost adresate persoanelor cu studii superioare, iar 756 au vizat persoanele cu studii medii.

În cadrul bursei, un număr de peste 60 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă (atât tineri, cât și persoane mai în vârstă) și-au exprimat interesul față de acțiunile din cadrul proiectului nostru, în special față de cursurile de formare organizate gratuit, vizitându-ne standul. Aceștia au primit mape cu mai multe informații despre proiect, iar jumătate din ei se vor putea înscrie în proiect, deoarece locuiesc în zona de intervenție vizată (cartierele Gării, Republicii, Traian, Depozitelor.

Pe durata a 3 ani, în cadrul proiectului, se vor desfăşura acţiuni de informare, recrutare și identificare grup țintă, orientare în carieră, formare profesională și sprijin pentru dezvoltarea antreprenoriatului în zonă, urmate de activități și servicii pentru acces pe piața muncii (inclusiv acordarea de subvenții angajatorilor pentru includerea pe piața muncii a persoanelor din grupul nostru țintă), servicii de sprijin pentru participarea la educație a elevilor din zonă, servicii de consiliere socială, socio-medicală, servicii de îmbunătățire a condițiilor de locuit și servicii de asistență juridică.

20171020_091933 20171020_100008

20171020_091845

Date: octombrie 23rd, 2017 | Categories: Proiect InSoMed, Uncategorized | By: | Comments: 0

Leave a Reply

Name:*

Email:*

Website:

Message:*