Intalniri informare beneficiari – Luna octombrie – Proiect InSoMed

Intalniri informare beneficiari – Luna octombrie – Proiect InSoMed

În perioada 10-25 octombrie 2017, echipa de proiect InSoMed a organizat o serie de întâlniri cu potențiali beneficiari ai proiectului în zona de implementare astfel:
• În data de 10.10.2017, a avut loc un eveniment de promovare și informare a proiectului la Școala Generală nr. 18 Baia Mare, str. Aleea Filaturii, nr. 2. Sesiunile de informare s-au derulat în cadrul unor sedințe cu părinții elevilor care studiază în unitatea de învățământ.
• În data de 24.10.2017, a avut loc un eveniment de promovare și informare a proiectului la Școala Generală nr. 17 Baia Mare – Al.I.Cuza, str. Cuza Voda, nr. 7.

În cadrul evenimentelor, a fost prezentat proiectul „Incubatorul socio-medical, instrument de inovare socială”, serviciile oferite în cadrul acestuia și criteriile de selecție a persoanelor în grupul țintă al proiectului.
Evenimentele de informare și promovare a fost adresat parinților elevilor din clasele a –V-a A, a-V-a B, a VI-a A și a VI-a B, unde au fost organizate sesiuni de informare distincte pentru fiecare clasă în parte.
În urma evenimentelor, s-a realizat o bază de date cu persoanele care doresc să participe ca beneficiari în cadrul proiectului. Acestia urmează să fie contactați de experții grup țintă pentru a se înregistra și a trece prin procedura de selecție a grupului țintă.
• În data de 25.10.2017, a avut loc un eveniment de promovare și informare a proiectului la Universitatea de Vest Vasile Goldis, pe str. Culturii nr 5., cu participarea studenților de anul II Specializarea Marketing, din cadrul Universității de Vest V. Goldis, fliliala Baia Mare.
În cadrul întâlnirii, au participat studenți cărora li s-a prezentat proiectul „Incubatorul socio-medical, instrument de inovare socială” și oportunitățile pe care acesta le poate oferi studenților privind:
– Serviciile gratuite de informare și consiliere în carieră
– Suport pentru participarea la concursuri și interviuri de angajare
– subvențiile oferite angajatorilor pentru încadrarea pe piața muncii în momentul sau după absolvirea studiilor superioare
– Cursuri de formare gratuite și cu subvenție pentru participare în domeniile: Competențe antreprenoriale; consilier vocațional; comunicare în limba engleză; Zidar-pietrar-tencuitor; Frizer; Competente informatice; Ospatar / Lucrător în alimentație; Lucrător în comert.
– Acordarea de subvenții a câte max. 25.000 euro in urma concursului de planuri de afaceri, pentru finanțarea unei idei de afacere.

În urma sesiunii de infromare, s-a realizat o bază de date cu studenții care doresc să participe ca beneficiari în cadrul proiectului. Acestia urmează să fie contactați de experții grup țintă pentru a se înregistra și a trece prin procedura de selecție a grupului țintă.
Proiectul este dedicat persoanelor care locuiesc in Baia Mare, in unul din cartierele: Republicii, Traian, Decebal și Depozitelor, și se află în risc de sărăcie și excluziune socială.
Un număr minim de 560 persoane din această zonă de implementare vor beneficia de cate doua seturi de servicii gratuite din următoarele: Servicii sociale/socio-medicale/medicale, servicii de sprijin pentru ocupare, servicii educaționale, servicii de imbunatatire a conditiilor de locuit, servicii de asistență juridică pentru reglementarea actelor personale.
Sesiuni de informare pentru identificarea grupului țintă se vor realiza în locațiile publice din zona de implementare, cum ar fi: scoli, universități, parohii, alte organizații.

Date: October 31st, 2017 | Categories: Proiect InSoMed | By: | Comments: 0

Leave a Reply

Name:*

Email:*

Website:

Message:*