Rezultate organizare SEMINAR DE PROMOVARE A PARTICIPARII DE FORMAREA PROFESIONALA

ARTICOL POST EVENIMENT
SEMINAR DE PROMOVARE A PARTICIPĂRII DE FORMAREA PROFESIONALĂ

În data de 18 ianuarie 2018, echipa proiectului „Incubatorul socio-medical, instrument de inovare socială”, Contract POCU/20/4/2/101853, a organizat un SEMINAR DE PROMOVARE A PARTICIPĂRII LA PROGRAME DE FORMARE PROFESIONALĂ, în Baia Mare, cu scopul informării potențialilor beneficiari cu privire la importanța participării la programe de formare profesională, cât și cu privire la serviciile de formare profesională GRATUITE care vor fi oferite în cadrul proiectului, pe o perioada de 2 ani și jumătate.
În cadrul evenimentului, au participat peste 50 persoane, din care cca. 30 persoane potențiali beneficiari ai proiectului, fie părinți ai elevilor înscriși la școlile din zona de Sud-Vest a Municipiului Baia Mare, fie persoane care au aflat de proiect și eveniment din surse social-media sau materiale de informare diseminate în oraș.
Persoanele participante la eveniment au aflat detalii despre implementarea proiectului, dar și despre cursurile de formare profesională organizate gratuit în cadrul acestuia, cât și despre importanța participării la programe de formare profesională.
Aceștia au primit mape cu mai multe informații despre cursurile organizate, și în continuare se vor putea înscrie în proiect la cursurile dorite, deoarece locuiesc în zona de intervenție vizată (cartierele Gării, Republicii, Traian, Depozitelor).
Pe durata a 3 ani, în cadrul proiectului, se vor desfăşura acţiuni de informare, recrutare și identificare grup țintă, orientare în carieră, formare profesională și sprijin pentru dezvoltarea antreprenoriatului în zonă, urmate de activități și servicii pentru acces pe piața muncii (inclusiv acordarea de subvenții angajatorilor pentru includerea pe piața muncii a persoanelor din grupul nostru țintă), servicii de sprijin pentru participarea la educație a elevilor din zonă, servicii de consiliere socială, socio-medicală, servicii de îmbunătățire a condițiilor de locuit și servicii de asistență juridică.

IMG_0203

IMG_0160

IMG_0172

IMG_0181

IMG_0184

IMG_0187

IMG_0195

IMG_0199

Date: ianuarie 19th, 2018 | Categories: Proiect InSoMed | By: | Comments: 0

Leave a Reply

Name:*

Email:*

Website:

Message:*